Srpski član Predsjedništva

Dodik: Stranci bi sada priču o sankcijama mogli proširiti na Čovića i Izetbegovića

  • Izvor: ATV
  • 21.03.2022. 20:46

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik naglasio je da su priča o sankcijama nametnuta priča kojom se pokušavaju riješiti nepodobni političari zapadu, a da će stranci sada sankcije prošiti i na Izetbegovića i Čovića.

"Ne bih se mnogo zadržavao o sankcijama. To je nama nametnuta priča. Otpočetka se znalo da jedan dio zemalja u EU neće htjeti da bude dio te harange u kojoj misle da ako se neko sankcioniše da će promijeniti politiku, izgubiti izbore, narativ i sve što s tim ide. Očigledno je da to nije tako, čak je i Borelj rekao u Sarajevu da vidi da se nema političke volje da se radi, ne mogu riješiti probleme nikakve sankcije. Potpuno pogrešno postavljena priča o tome da se neko sankcioniše zato što ne odgovara politički", kaže Dodik.

On ističe da briselska administracija traži da provodimo njihove politike koje nisu uvijek ustavne i zakonite, a ko se suprotstavi biće sankcionisan.

"Oni to pojačavaju, žele da namjeste narativ. Onda postoje domaći izvršioci radova koji stalno nešto kinje na toj temi i pokušavaju da vas strpaju u to. Svaki sastanak Mirka Šarovića i Borenovića je u smislu da je jedino rješenje za Republiku Srpsku da skinu Dodika, onda nema ni SNSD-a, onda nema ni koalicije, a onda će oni morati da preuzmu i odrade sve što drugi hoće", kaže Dodik i nastavlja:

"To je priča odavdje. Šarović da priča o poštenju, to je isto kao i da prostitutka priča o tome. Vidljivo je da je ovo unutrašnji narativ, kada tome dodate i ove iz Sarajeva, koji su bijesni na Republiku Srpsku i na Milorada Dodika, čak i zbog jučerašnjih propalih pregovora u kojima je i nisam učestvovao. Opet su rekli "Milorad Dodik uživa u tome". Ne uživam ja u tome, to je samo pokazatelj da je BiH neuspješna i propala zemlja. Do sada su igrali igru pritiska sa izaslanicima, ali očigledno ni to nije pogmolo. Kada tome dodate da BiH nema unutrašnjih koncenzus ni o čemu i izgubljena pozicija stranaca kojima je preostala priča o sankcijama, sada će tu priču proširiti i na sankcije Izetbegoviću i Čoviću. Sada će se praviti narativ da smo za sve krivi nas trojica. Što je potpuna podvala", rekao je Dodik i ističe da to ne rješava problem BiH kao nametnute zemlje u kojoj treba da se gradi nešto po modelu za koji niko ne zna hoće li uspjeti ili neće".

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.