Predsjednik Srpske

Dodik: Ratnici 'Islamske države' koji su se vratili predstavljaju ozbiljnu opasnost

  • Izvor: SRNA
  • 07.07.2024. 12:45

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da činjenica da je BiH dala najveći broj ratnika "Islamske države" u odnosu na broj stanovnika, koji su se vratili, predstavlja ozbiljnu opasnost, te da je znatan broj takvih i u Srbiji.

Dodik je čestitao organizovanju Srbije da se odbrani od toga.

"Naučili smo da u borbi s njima nema oklijevanja. Ti ljudi ako se pojave sa namjerom da nešto napadnu, oni idu do kraja. Zato i mi moramo reagovati do kraja. I moraju da znaju poslije toga da ne mogu računati na zapadne sudove, nego moraju da računaju na strašni sud", naglasio je Dodik.

"Helez je koristan idiot koji zamlaćuje javnost"

On je podsjetio da Republika Srpska godinama upozorava na ekstremne pokrete kod muslimana i da je jasno da su oni motivisani političkim islamom i "Islamskom državom".

"Oni su to uvježbavali boreći se protiv Amerikanaca i Zapada, a onda su došli ovdje, uveli su ih Amerikanci i muslimani 1992. godine da bi sjekli Srbima glave", naveo je Dodik.

On je podsjetio da se to dešavalo masovno, da je formiran odred "Еl mudžahedin" koji je operacije sprovodio na Ozrenu i oko Zenice.

Kojić: Helezove ratnohušačke poruke su krivično djelo

Kojić: Helezove ratnohušačke poruke su krivično djelo

"Tamo su počinjeni stravični zločini, sječene glave. To je jasno", izjavio je Dodik novinarima na Kozari, odgovarajući na pitanje koliko vehabijski pokret predstavlja realnu opasnost imajući u vidu događaje u Srbiji. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program