Srpski član Predsjedništva

Dodik: BiH nije ni blizu članstva u NATO, volio bih da BiH ukine Oružane snage

  • Izvor: SRNA
  • 13.09.2022. 14:00

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nije blizu članstva u NATO-u i da bi volio da BiH ukine Oružane snage.

Dodik je rekao da je najavljena vježba "Kombinovani napor 22" na Manjači dio već ustaljene prakse u okviru programa koji je ranije donesen.

"NATO tu ne učestvuje nego je kao posmatrač. Oni će tu posmatrati određene stvari, kao što se pojavljuju u Srbiji i na mnogim mjestima u okviru svih programa", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je protiv ulaska BiH u NATO alijansu.

"Mi smo protiv NATO-a. Taj program saradnje sa NATO-om govori da se članstvo ne prejudicira. Za to je potrebna posebna odluka, ali ne postoji", rekao je Dodik.

On je istakao da bi volio da se BiH demilitarizuje.

"Nama NATO ne treba ni u tom pogledu, ali neka struktura koju sam naslijedio nije mogla da se eliminiše u ovom vremenu. Radićemo na tome ubuduće", istakao je Dodik.

Ministar obrane u Savjetu ministara BiH Sifet Podžić i načelnik Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović predstavili su danas u Sarajevu vježbu "Kombinovani napor 22" kojim je najavljeno od 19. do 23. septembra na Manjači finalno NATO ocjenjivanje Bataljonske borbene grupe lake pješadije Oružanih snaga BiH. 

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)