Željka Cvijanović

"Saracin iskazao neprijateljski stav prema Srpskoj, podrškom Šmitu podriva demokratski razvoj BiH"

  • Izvor: SRNA
  • 29.04.2024. 22:26

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da ne vjeruje u dobre namjere specijalnog izaslanika njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina, koji je, kako je istakla, svoj neprijateljski odnos prema Republici Srpskoj iskazao na različite načine.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Saracina da "Njemačka nema ništa protiv Republike Srpske" i da žele dobro svim građanima BiH, Cvijanović je kratko prokomentarisala da ne vjeruje čak ni u njegove dobre namjere prema BiH, jer favorizuje bošnjačku političku agendu, bez želje da razumije realnosti u BiH i bez želje da iskaže jednak tretman prema svim konstitutivnim narodima u BiH.

Kada je riječ o Saracinovoj izjavi da Njemačka podržava rad Kristijana Šmita, Cvijanović je rekla da time što podržava Šmita, Saracin podriva demokratski razvoj BiH i nipodaštava njene demokratski izabrane institucije, jer misli da jedan neizabrani stranac može da d‌jeluje iznad tih institucija.

"Njegova vlada je pristrasna, neobjektivna i apsolutno negativna prema srpskom narodu i Republici Srpskoj", konstatovala je Cvijanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.