Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Odavno već jasno da je Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2023. 14:01

Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, rekla je da je odavno već jasno da je Aljbin Kurti glavna prijetnja miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Cvijanovićeva je ovo rekla nakon što je u selu Banjska, kod Zvečana, došlo do sukoba u kojem su ubijeni jedan policajac policije tzv. Kosova i tri Srbina. Cvijanovićeva je istakla da je Kurti čovjek konflikta i nasilja, a ne mira i dijaloga. 

„Jasno je da brutalnim terorom nad kosovskometohijskim Srbima Kurti mjesecima nastoji izazvati sukob, kako bi obesmislio dijalog i izbjegao sprovođenje potpisanih sporazuma.  Umjesto Zajednice srpskih opština, Srbi su od Kurtija dobili svakodnevna hapšenja, maltretiranja, prebijanja i rafalnu paljbu na maloljetnu djecu koja obilježavaju pravoslavne praznike“, navela je Cvijanovićeva. 

Ona kaže da je neograničeno licemjerje pojedinih zapadnih zemalja koje mjesecima prećutno, a neki čak i otvoreno, odobravaju Kurtijev teror nad Srbima.

„Puna podrška našim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini, u njihovoj odlučnoj namjeri da, uprkos teroru privremenih prištinskih institucija, opstanu na svojim vjekovnim ognjištima. Podrška rukovodstvu Srbije i njegovim nadljudskim naporima da odgovornom politikom sačuva vitalne nacionalne i državne interese Srbije, a prvenstveno naš narod na Kosovu i Metohiji“, poručila je Cvijanovićeva, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.