Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Bećirović umišlja da može govoriti u ime BiH, a Berbokova u ime cijelog zapada

  • Izvor: SRNA
  • 12.06.2024. 14:02

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović umišlja da može govoriti u ime BiH, a ministar spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok u ime cijelog Zapad i nadaju se da će politički profitirati napadima i lažnim optužbama na račun Srbije i Republike Srpske.

"Ponosni smo na Svesrpski sabor, kao i na deklaraciju koja je tom prilikom usvojena", rekla je Cvijanović upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Berbokove da je Svesrpski sabor "najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine".

"Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma", poručila je Cvijanović.

Cvijanović: Američka ambasada pokušava da nas ubijedi da veću pravnu snagu ima nečija izjava od Ustava

Cvijanović: Američka ambasada pokušava da nas ubijedi da veću pravnu snagu ima nečija izjava od Ustava

Ona je naglasila da je za očekivati da Bećirović i Berbokova trenutno imaju mnogo pametnijeg posla nego da komentarišu Svesrpski sabor.

"Berbokovu i njenu stranku glasači na izborima za Еvropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu Federacije BiH", istakla je Cvijanović. 

Pratite nas i putem Vibera