Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Ne žele oni da sude Dodiku, nego predsjedniku Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 16.10.2023. 15:58

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, koji je danas u Sudu BiH prisustvovao ročištu za izjašnjavanje o krivici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, rekao je Srni da je na ovaj način želio da podrži instituciju predsjednika, koja je simbol Republike Srpske i političke borbe srpskog naroda u BiH.

"Sa kolegama iz grada i gradskih opština, predsjednicima opštinskih odbora SNSD-a i narodnim poslanicima sa područja Istočnog Sarajeva danas sam u Sud BiH otišao zbog Istočnog Sarajeva i Republike Srpske. Ne žele oni ovdje da sude Miloradu Dodiku nego predsjedniku Republike, kojeg hoće da slome kako bi slomili Republiku Srpsku i njene institucije", istakao je Ćosić koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

On je naglasio da Milorad Dodik sa pozicije predsjednika Republike brani institucije Srpske, a ne sebe lično, kao i pravo tih institucija da odlučuju o unutrašnjim pitanjima Republike.


Oni tuže Republiku Srpsku: Prijavljivani za korupciju, sastančili sa Šmitom, kažnjavani

Oni tuže Republiku Srpsku: Prijavljivani za korupciju, sastančili sa Šmitom, kažnjavani

"Nismo željeli da danas pozivamo narod na okupljanje, nego smo u Sud BiH otišli upravo u ime tog naroda, koji nas je birao i svima nama dao povjerenje da vodimo naše opštine, gradove i samu Republiku onako kako to naš narod očekuje. A narod želi jaku, stabilnu i Republiku Srpsku koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini", naglasio je Ćosić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Republike Srpske Miloš Lukić rekli su danas na ročištu u Sudu BiH da ne razumije optužnicu za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Pratite nas i putem Vibera