Republika Srpska

Brojne reakcije: Šmit izaziva samo sukobe i razdore

  • Izvor: ATV
  • 09.09.2023. 19:08

Provokacija, arogancija, pokazivanje moći i nekako sile. Tako prijetnje i izjave Kristijana Šmita da će sljedeće sedmice doći u Srpsku ocjenjuje prvi čovjek Vlade.

Šmit, kaže Radovan Višković, očigledno želi reakciju naroda.

On u BiH radi ono za šta bi svako na svijetu bio kažnjen. On je ovdje izazvao samo sukobe, razdore i unazadio sve.

"Imenovani je u posljednje vrijeme postao političar u BiH. On daje političke izjave, on provocira čitav jedan narod, on želi reakciju tog naroda, on želi da izazove destabilizaciju Bosne i Hercegovine, on želi odgovor institucija Republike Srpske",

Šmit je do sada najviše doprinio širenju antinjemačkog raspoloženja i najveću štetu nanosi svojoj zemlji. Svojim pokušajima činjenja nasilja na sebe će samo još više navući gnjev srpskog naroda.

Šmit se, kaže Nenad Stevandić, upecao na udicu iz Republike Srpske koja je pokazala svoju superiornost, jer će natjerati sve da analiziraju njegovo imenovanje i upoznaju se sa tim da on nije legalalan.


Milorad Dodik za ATV o velikom jubileju KK Igokea:

Milorad Dodik za ATV o velikom jubileju KK Igokea: "Ponosan sam što je klub opstao"

"On svojim pokušajima da jednu vrstu nasilja uvede će dovesti do toga da njega policija neće izbacivati, njega će policija braniti od naroda. Tako da bi trebao biti zahvalan policiji Srspke koja brani i one koje narod voli i ne voli, a njega očigledno narod u Republici Srpskoj ne voli", poručuje Stevandić.

Za Republiku Srpsku on je samo njemački turista i tako će ostati. Republika Srspka i njene institucije moraju se poštovati.

Oni koji nisu legitimno izabrani, kaže Staša Košarac nemaju pravo da nemeću bilo šta.

"On nema dozvolu za boravak ovdje, on nema radnu dozvolu, a po zakonu se zna šta se radi sa strancima koji niti imaju radnu dozvolu niti dozvolu za boravak", kaže Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Bilo kakve prijetnje su neprihvatljive, kažu u Srpskoj.

Neprihvatljivo je i to da o vladavini prava, poručuju, govore oni koji su na funkcijama koje im ne pripadaju, ali treba da znaju da to u Srpskoj nikada neće proći. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: