Zamjenik ministra

Brkić: Ministarstvo ispoštovalo procedure za dolazak pitomaca Vojske Srbije

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 17:08

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara ispoštovalo je sve procedure prilikom dolaska pitomaca Vojne akademije u Beogradu na defile u Prijedoru u okviru obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, izjavio je danas u Predstavničkom domu zamjenik resornog ministra Josip Brkić.

Odgovarajući na pitanje poslanika SDA Safeta Keše u vezi sa dolaskom kadeta Vojne akademije u Beogradu u Prijedor, Brkić je rekao da se isto dogodilo 2017. godine i da nije izazvalo toliko pažnje u javnosti.

"Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara obavijestilo je o tome sve koje je trebalo – Upravu za indirektno oporezivanje, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela i Graničnu policiju", precizirao je Brkić.

On je istakao da ovim činom nije došlo do narušavanja integriteta ni suvereniteta uobičajenih procedura, te da je Ministarstvo na profesionalan način, poštujući institucije i ustavne nadležnosti, najavilo kretanje i boravak pitomaca Vojske Srbije.

Brkić je ocijenio da je dolazak pitomaca Vojske Srbije u javnom diskursu BiH doživljen u kontekstu prošlosedmičnih događanja i nadolazećih lokalnih izbora. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.