Predstavnički dom

Borenović i Babalj glasali protiv smjene Nešića

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 19:20

Branislav Borenović iz PDP-a i Darko Babalj iz SDS-a, opozicioni poslanici Kluba poslanika SDS-PDP-Za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, glasali su protiv smjene ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenada Nešić.

Branislav Borenović i Darko Babalj, opozicioni poslanici Kluba poslanika SDS-PDP-Za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, glasali su protiv smjene ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenada Nešić.

Inicijativa za Nešićevu smjenu nije prošla u ovom domu u drugom krugu glasanja jer nije bilo potrebne entitetske većine. Protiv je bilo 10 poslanika, među kojima su i Borenović i Babalj. Mladen Bosić, iz istog Kluba, je bio suzdržan.

Za smjenu su glasala dva poslanika iz Republike Srpske, Nenad Grković Klub poslanika SDS - PDP - ZA pravdu i red, inače poslanik Za pravdu i red, te Еdin Ramić iz Kluba poslanika SDA.

Smjenu Nešića su predložili poslanici Kluba SDA Šerif Špago, Еdin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Pratite nas i putem Vibera