Obratio se SB

"Bećirović lažov i ratni huškač"

  • Izvor: ATV
  • 16.05.2024. 19:12

Obratio se neimenovani Kristijan Šmit koji tamo nije ni trebao da bude. Denis Bećirović se lažno predstavio na najvišem svjetskom nivou. Sve to pokazuje dokle je Savjet bezbjednosti došao, komentar je to iz Republike Srpske nakon što su Šmit i Bećirović u Njujorku iznijeli gomilu laži na račun Republike Srpske.

Ipak važno je što se Rusija pobrinula da se čuje i glas Republike Srpske, poručuje Milorad Dodik. 

"Sam Savjet bezbjednosti je postao faktor destabilizacije BiH umjesto stabilizacije i vidimo potpunu podjelu u pogledu stavova i razuman pristup Kine i Rusije je apsolutno ignorisan od strane onih koji sprovode silu na ovim prostorima. Ono što je vidljivo je da Savjet bezbjednosti nije tu ni o čemu glasa“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Jasno je da je Bećirović u Savjetu bezbjednosti govorio u svoje ime, ne u ime predsjedavajućeg bh. Predsjedništva. Ali nije jasno o čijem trošku boravi u Njujorku, kaže to premijer Republike Srpske.

"Možda bi prvo trebao da odgovori o čijem trošku boravi po Americi već petnaestak dana. Bio je u privatnoj posjeti i Ujedinjenim nacijama i Savjetu bezbjednosti a bogami i Americi. Nemam ništa protiv. Ako građani smatraju da tako treba biti onda neka to bude“, kaže predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Radi nelegalno, nastupa protivustavno, zloupotrebljava i Predsjedništvo i BiH, poručuju i ministri u Vladi Srpske nakon Bećirovićevog nastupa. Kažu, sve je laž što se čulo u Njujorku.

"Bećirović je jedan lažov i osoba koja zloupotrebljava BiH radi širenja mržnje i radi onemogućavanja bilo kakvog pomirenja u BIH. To je cilj Bećirovića i te političke opcije koja zanemaruje složenu strukturu i BiH kao krhku zajednicu koja funkcioniše na međusobnom povjerenju“, kaže ministar za naučno tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir.

"Samostalno nastupanje govori o tome kakva je to država i kako oni doživljavaju ovu državu BiH. Naravno, sve ono što je tamo izrečeno je jedna laž“, rekao je ministar radi i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Еgić.

Da je Denis Bećirović samo lažov i ratni huškač poručuju i iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.  Kažu, on gdje god da stigne iznosi gnusne laži o Srbima i Republici Srpskoj i svojom dobro poznatom retorikom priziva rat i stranu intervenciju. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.