Direktor RUGIPP-a

Stanković za ATV: Grad nije mogao da donese građevinsku dozvolu za rekonstrukciju kuće Milanovića

  • Izvor: ATV
  • 11.09.2024. 15:17

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose (RUGIPP) Dragan Stanković rekao je za ATV da Grad Banjaluka nije mogao da donese građevinsku dozvolu za rekonstrukciju kuće Milanovića u Banjaluci iz razloga što nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

"Pravobranilaštvo kao zakonski zastupnik Grada Banjaluke je u područnoj jedinici Republičkoj upravi za geodetske imovinske-pravne poslove Banjaluka, koja je mjesno i funkcionalno nadležna za rješavanje imovinskih-pravnih odnosa na teritoriji Grada, podijela zahtjev za rješavanje po članu 330 člana Zakona o stvarnim pravima jedinstvo objekta i zemljišta kad je u pitanju kuća Milovanovića", rekao je Stanković.

On ističe da je postupak još uvijek u toku.

"Postupak još uvijek nije okončan ni prvostepenim rješenjem što znači, ne prejudicirajući da kažem samo odluku, smatram da Grad Banjaluka nije mogao da donese građevinsku dozvolu za pomenutu kuću Milanovića iz razloga što nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi", rekao je Stanković.

Stanković naglašava da je za dobijanje građevinske dozvole potrebno da se prvo riješe imovinsko-pravni odnosi.

"Mi imamo tu različite upise koji egzistiraju, imamo čak i fizička lica na pomenutim parcelama što znači da se u postupku jednostavno moraju riješiti imovinsko pravni odnosi kao prvi korak do građevinske dozvole", jasan je Stanković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.