Banjaluka

Stanivukovićeve kartice prijateljstva: Građani danima obilaze markete i apoteke, ali popusta nema

  • Izvor: RTRS
  • 11.09.2024. 20:43

Najavljivane "kartice prijateljstva" gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koje bi omogućile popuste za građane, nisu urodile plodom. To potvrđuju i nadležni organi – republička inspekcija na terenu je utvrdila, da ugovori između grada i privrednih subjekata ne postoje. Ipak, najveće razočaranje doživjeli su građani.

Da kartice prijateljstva ne funkcionišu uvjerila se i najstarija banjalučka populacija. Odlazak u prodavnice za koje je Stanivuković tvrdio da će dati popuste pretvorilo se u poniženje. Već danima obilaze markete i apoteke ali popusta nema. Razočarani su i obmanuti.

U cijelu priču uvučeni su i privrednici jer im je narušen ugled. Nismo pronašli one koji učestvuju u pompezno najavljivanoj kampanji. Pojedinci kažu da su kontaktirani od strane banjalučke gradske uprave, ali da konkretnih dogovora ni ugovora nije bilo.

„Mi smo spremni da pomognemo ali je to zloupotrebljeno od strane gradonačelnika i to je jako ružno da ta populacija ljudi koja je socijalno ugrožena pogotovo ti penzioneri najugroženiji, a i porodice 4+ da sad ostali bez te neke podrške“, kaže Marinko Umičević, direktor tvornice obuće "Bema".

Kartice za popust - Stanivukovićev propust

Kartice za popust - Stanivukovićev propust

Republički inspektorat na osnovu prijava, provjerio je situaciju na terenu.

„Ulaskom inspektorata u te privredne subjekte, kontrolom je utvrđeno da subjekti nemaju nikakav ugovor o tehničko poslovnoj saradnji sa tim privrednim subjektima, subjekti sa gradom Banjaluka“, rekao je Radivoje Gavrić, glavni Republički tržišni inspektor.

Da bi se sprovela ovakva jedna kampanja, moraju se ispoštovati određene procedure, kažu iz udruženja potrošača. Prvo raspisati poziv za privrednike, utvrditi visinu popusta, te proizvode koji bi bili obuhvaćeni i na koji način.

Trivić: Stanivukovićeve ''kartice prijateljstva'' ne služe ničemu

Trivić: Stanivukovićeve ''kartice prijateljstva'' ne služe ničemu

„I onda se potpisuje ugovor o poslovnoj saradnji, kad se potpiše onda privrednici moraju da prilagode svoje poslovne informacione sisteme za to, nije samo doći i pokazati karticu ona ukuca popust i to je to. I tek onda se kreće u realizaciju“, rekao je Dragan Jošić iz Udruženja za zaštitu potrošača "Reakcija".

Sasvim je jasno da su u cijeloj ovoj situaciji preskočene određene procedure, građani obmanuti a imena privrednih subjekata zloupotrebljena, piše RTRS.

Pratite nas i putem Vibera