Okupili se kod Gradske uprave

Skupštinska većina pita Stanivukovića gdje je ove godine potrošio 230 miliona maraka

  • Izvor: ATV
  • 21.12.2023. 12:17

Predstavnici skupštinske većine u Skupštini grada Banjaluka, predvođeni predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vladom Đajićem, došli su danas pred Gradsku upravu gdje su uputili nekoliko pitanja gradonačelniku Drašku Stanivukoviću u vezi sa trošenjem novca iz gradskog budžeta.

Đajić je novinarima rekao da su ovdje danas došli da pitaju Gradsku upravi i Draška Stanivukovića gdje je ove godine potrošio 230 miliona maraka, od čega 30 miliona kredita koje su odobrili.

Đajić pita Stanivukovića i gdje je potrošio silne milione mimo gradskog budžeta koji je usvojio narod, odnosno narodni predstavnici, odbornici gradske Skupštine

„Da ga pitamo da li je istina da je on trošio te milione tamo gdje om ima neku ličnu korist. Pozivamo organe da to istraže i da zajedno pitamo gdje je svake godine potrošio preko 200 miliona gradskih para a ništa ne vidimo da je Banjaluci urađeno“, izjavio je Đajić.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka, rekao je da su određeni projekti urađeni iako nisu bili predviđeni budžetom, dok s druge strane, oni projekti koji su bili u budžetu i koji su planirani nisu realizovani.

„Mi smo, Ujedinjena Srpska, na neki način forsirali nastavak radova na mostu u Docu. Iako su bile obezbijeđena sredstva u budžetu, niko ne prelazi preko mosta u Docu niti vidite da se nešto radi tamo. Druga stvar jeste osnovna škola u naselju Paprikovac. Bila su planirana i projektovana sredstva za otkup zemlje jer je tamo regulacionim planom predviđeno da se pravi osnovna škola, ništa nije urađeno“, rekao je Stanić i kao još jedan primjer naveo je izgradnju vrtića na Paprikovcu.

Boran Bosančić, predsjednik Gradskog odbora DЕMOS-a Banjaluka, kaže da ova stranka smatra da nisu bila dovoljna ulaganja u seosku infrastrukturu.

„Želimo da istaknemo da je 1,3 miliona sredstava predviđeno za podsticaje u poljoprivredi i da je od toga realizovano vrlo malo, skoro ništa“, izjavio je Bosančić i dodao da će apel DЕMOS-a biti značajnija sredstva za 2024. godinu.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da niko nije protiv razvoja grada i da ozbiljno griješe svi koji plasiraju priču da je koalicija protiv razvoja grada.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.