Banjaluka

Potkozarje: Mještani i danas bez vode, situacija nepodnošljiva

  • Izvor: ATV
  • 13.07.2024. 14:11

Agoniji nikad kraja, a rješenje se ne nazire. I ovog jutra mještani mjesne zajednice Potkozarje nemaju vode. Prilikom odvrtanja slavine poteklo je nešto vode što se zadržalo i cijevima, nedovoljno da se napuni ni jedna čaša.

Mještani strahuju da će im stoka uginuti, a gradonačelnik stalno govori kako su im protesti uzaludni te da oni neće riješiti problem vode, ali problem ne rješavaju ni nadležni.

Ovog jutra, na poziv jedne mještanke Vodovodu, stigao je odgovor - Pitajte gradonačelnika kada će vam doći voda, mi s tim nemamo ništa. 

"Vode nema, obećanje, laž i obmana! Bahatosti nikad kraja! Gradonačelniče, znali ste hodati po Piskavici i drugim selima prozivati druge za nerad, a evo ovo je sad vaš nerad. Moj otac drži 50 ovaca i nema ih gdje napojiti. Komšije imaju po pet krava, a neki i 12 i po 150 ovaca. Ovo je prešlo sve granice", poručila je mještanka Potkozarja Mirjana Romić Stanivuković.

"Nama je dato obećanje da će redukcija biti na 24 časa, Ramići - Dragočaj, nakon 24 časa Biće puštena Potkozarju i Piskavici, ali od toga ništa. Juče smo dobili u kasnim večernjim časovima i jutros u 05:00 zavrnuta. Poručuju mještani Potkozarja da će biti prisiljeni na blokadu saobraćaja Banja Luka - Prijedor", kaže Mirjana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: