Banjaluka

Mladi SPS-a položili vijenac na spomenik bana Tise Milosavljevića

  • Izvor: ATV
  • 28.07.2024. 14:20

Danas su mladi SPS-a položili vijenac na spomenik čovjeka koji je postavio temelje moderne Banjaluke, bana Svetislava Tise Milosavljevića. 

David Ponorac, iz Foruma mladih i sekretar GrO SPS Banja Luka, izjavio je:

"Ban Svetislav Tisa Milosavljević je bio čovjek vizije i predanosti, čiji doprinosi su i danas vidljivi u svakodnevnom životu Banjaluke. Njegovo nasljeđe je neizbrisivo".

On je dodao: "Kao mladi ljudi, imamo obavezu da se sjećamo naših velikana i da nastavimo graditi na temeljima koje su postavili. Njegove ideje i napori su nam inspiracija".

Kusturić: Ubijeđen sam da bi angažovanjem helikoptera iz Srbije, do sada ugasili požar kod Bugojna i Mostara

Kusturić: Ubijeđen sam da bi angažovanjem helikoptera iz Srbije, do sada ugasili požar kod Bugojna i Mostara

"Svake godine se okupljamo na ovaj dan ne samo da bismo odali počast, već i da bismo obnovili našu posvećenost daljem razvoju i napretku našeg grada, baš kao što je to činio Ban Milosavljević", dodao je Ponorac.

Ovom prilikom, mladi SPS-a su izrazili zahvalnost svima koji su se pridružili obilježavanju ovog važnog datuma i istakli da će nastaviti njegovati sjećanje na Ban Milosavljevića kroz razne aktivnosti i projekte.

"Naša budućnost je svijetla samo ako ne zaboravimo našu prošlost i ljude koji su je oblikovali", zaključio je David Ponorac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)