Nalaz i mišljenje

Na ovim banjalučkim kupalištima voda nije bezbjedna za kupanje

  • Izvor: ATV
  • 19.07.2024. 11:49

Na pet od sedam ispitanih kupališta u Banjaluci voda nije bezbjedna za kupanje.

Kako je saopšteno iz nadležnog od‌jeljenja, voda nije bezbjedna na kupalištima Slap, Naša plaža, Abacija, Zelena na rijeci Vrbas, te Žuti most na rijeci Vrbanja.

Proteklih dana, zdravstvena inspekcija Od‌jeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju sa radnicima Javne zdravstvene ustanove Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, uzela je uzorke vode na ukupno sedam kupališta, odnosno na rijeci Vrbas i rijeci Vrbanji.

"Tražena je provjera mikrobiološke ispravnost vode za kupanje na tradicionalnim kupalištima na rijekama. Prema nalazu i mišljenju voda  je bezbjedna za kupanje na kupalištu Vrućica na rijeci Vrbas i Zeleni vir na rijeci Vrbanji", navode iz resornog od‌jeljenja.

Voda koja je uzorkovana na ovim kupalištima se može smatrati bezbjednom za kupanje, sportove na vodi plivanje i rekreaciju.

"S druge strane, na kupalištima Slap, Naša plaža, Abacija, Zelena na rijeci Vrbas, te Žuti most na rijeci Vrbanja, prema nalazu i mišljenju, voda nije bezbijedna za kupanje", navode iz Od‌jeljenja.

Proteklih dana izvršene su i analize i na vanjskim bazenima "Akvana" i "Fortuna".

"Sanitarno higijenski uslovi bazena i pripadajućih prostora i prostorija za potrebe kupača zadovoljavaju propise. Parametri koji se svakodnevno i više puta mjere, a koji pokazuju bezbijednost vode za kupanje su uredni. Prema rezultatima ispitivanja bazenske vode u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, voda je bezbijedna za kupanje, uzorkovanje vode i ispitivanje se radi tri puta mjesečno", navode iz Od‌jeljenja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''Serija: 1993 (16+)