Saopštenje Gradskog odbora

SPS: Da li je Drinić najstručniji za vode u okruženju Stanivukovića?

  • Izvor: ATV
  • 17.07.2024. 08:56

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banja Luka izražava duboku zabrinutost i razočaranje povodom najave Nebojše Drinića, narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske i najbližeg saradnika gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, da će grad predložiti rješenje za ugroženo vodosnabdevanje.

"Prvo, postavljamo pitanje - ko je Nebojša Drinić da najavljuje rješenja za gradske probleme kada je on republički, a ne gradski funkcioner? Da li je njegovo uplitanje u pitanja lokalne uprave primjer nedostatka kompetentnih i odgovarajućih kadrova u gradskoj administraciji?", navode u saopštenju te dodaju:

"Drugo, da li je Drinić zaista najstručniji za vode u okruženju Draška Stanivukovića? Njegovo profesionalno iskustvo vezano je za potrošnju vode u autoperionicama, što ga nikako ne kvalifikuje da se bavi složenim pitanjima vodosnabdijevanja cjelog grada. Grad Banjaluka zaslužuje kadrove koji će se ozbiljno baviti ovim problemom".

Gradski odbor SPS je zadovoljan da kao glas naroda utiče na vlastodršce da se posvete rješenju problema vodosnabdijevanja.

"Međutim, to što najavu rješenja daje Nebojša Drinić govori samo jednu stvar - da je trećina novca već opljačkana. Da li su građani Banjaluke zaslužili da njihovi problemi budu prepušteni ljudima sa sumnjivim kvalifikacijama i još sumnjivijim namjerama? Možda zaista u okruženju gradonačelnika do rješenja dolaze tako što spoje nadimak Drina sa prethodnim radnim iskustvom i kažu "ЕUROeka, evo rješenja a biće i para!", navodi se u saopštenju.

Gradski odbor Socijalističke partije Srpske Banja Luka zahteva od gradskih vlasti da se ozbiljno posvete rješavanju problema vodosnabdevanja i da to rade uz konsultacije sa pravim stručnjacima. Građani Banjaluke zaslužuju bolju i sigurniju budućnost i stručnu vlast.

Pratite nas i putem Vibera