FK Borac

Na pomolu trenerska rokada? Lalatović, Vojvodić i Trivunović na listi želja

  • 17.12.2020. 20:12

Nenad Lalatović prvi je pik čelnika Fudbalskog kluba Borac, za trenersku poziciju, dok bi Vlado Jagodić mogao da bude prekomandovan na mjesto sportskog direktora. Nezvanično, ATV saznaje, od izvora bliskih banjalučkom, ali i novosadskom klubu, da je jednom od najboljih trenera u Sribiji, itekako privlačno ideja da se lati posla u Platonovoj ulici, ali da je put do konačnog dogovora još uvijek dug.

Ugovorom je vezan za Vojvodinu, koja ovih dana prolazi kroz turbulenat period, a u Borcu neće da u, svom bratskom klubu, raspiruju vatru i žele da prvo srede sopstveno dvorište. Lalatović je s odlaskom na zimsku pauzu, nakon osvajanja nova tri prvenstvena boda ostao nedorečen, ali je potvrdio da postoji interesovanje iz Banjaluke.

"Postoji interesovanje za mene, nije tajna, ali vidjet ćemo. Ja imam ugovor do ljeta, načuo sam nešto i ja za Borac, ali tu su još dva kluba iz dvije različite zemlje koji žele da me dovedu. Ja bih volio da ostanem, ali vidjet ćemo, sve će biti poznato u narednom periodu", rekao je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba FK Vojvodina.

Na spisku trenerskih želja rukodostva banjalučkog kluba, saznajemo, tik ispod Lalatovića su Darko Vojvodić i Vule Trivunović, dok su iza njih Dragan Jović i Nemanja Miljanović. Za sada, niko od njih nije dobio konkretnu ponudu, a prvi čovjek Borca, Stojan Malbašić, poručuje da će tako i ostati dok se, unutar zidina Gradskog stadione, ne stavi tačka na fudbalsku jesen.

"Na ovoj pauzi ćemo napraviti analizu, podvući crtu, vidjeti rad i igrača, stručnog štaba i svih u klubu kako bismo u nastavku sezone bili još kvalitetniji. Ništa ne možemo brzopleto da rješavamo niti imamo potrebu za tim. Imamo period pred nama kada ćemo napraviti analizu i odgovoriti da li Jagodić treba da ostane ili ne", istakao je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac.

Šta god odlučilo, "Borčevo" rukovodstvo je svjesno da mora brzo "prelomiti" kako bi fudbaleri i stručni štab, bio on stari ili novi, s mirom dočekali nastavak borbe za primarni cilj ove sezone-novi izlazak na evropsku scenu.