Dokazano je da se u kafićima najčešće piju mineralna voda i gazirana pića. Ako im dodate limun to postaje najotrovniji napitak koji možete da unesete u organizam, jer je prepun bakterija.
Mnogi ljudi vole da odmore ili da se zabave u omiljenim kafićima sa voljenim ljudima uz osvežavajuća pića. Pored kafe, najčešće se naručuju mineralna voda i gazirana pića.
I ništa od toga ne bi bio problem da se uz ovakve napitke ne služi limun.
Naime, sprovedeno je istraživanje koje je uključilo 21 restoran. Ispitano je čak 76 kriški limuna i došlo se do zaključka da je 70 odsto njih kontaminirano bakterijama. Dakle, 53 kriške limuna su bile zaražene.
Više je istraživanja na ovu temu i ovo nije najobimnije, ali se sva slažu sa tezom da je najzaraženija namirnica u restoranima upravo limun.
Limun se u kafićima i restoranima najčešće čuva već isječen u plastičnim posudama. Ovakva sredina je pogodna za razvoj bakterija jer su prisutne i vlaga i toplota. Interesantno je da alkohol ubija ove bakterije, pa ukoliko se poslužite ovakvim pićem sa limunom bićete bezbjedni.