Kuhinjica

Recept dana: Zapečena tjestenina sa piletinom

  • Izvor: ATV
  • 11.11.2021. 17:00

Donosimo vam ideju šta da napravite za sutrašnji ručak. Ekipa „Kuhinjice“ danas je u svojoj kuhinji pekla tjesteninu sa piletinom. Zašto ne biste i vi isto u vašoj kuhinji?

Postupak pripreme možete pogledati u video prilogu.

Potrebno vam je:

600 gr bijelog mesa

Ulje

150 gr crnog luka

150 gr pršuta

100 gr sušenog paradajza

300 ml bujona

300 ml neutralne pavlake

80 gr rendanog parmezana

440 gr kuvane tjestenine

Bosiljak

200 gr mocarele


Postupak pripreme:

Bijelo meso isijecite na komade, te stavite u šerpu u koju ste prethodno usuli ulje. Sitno isjeckajte crni luk, pa stavite u ulje u kojem se kuvalo meso. Pršut isijecite na sitnije komade i dodajte u šerpu sa lukom. Potom dodajte sušeni paradajz i bujom, a onda i neutralnu pavlaku. Kuvajte sve zajeedno sa povremenim miješanjem. Dodajte prethodno kuvanu piletinu a potom i parmezan.

Potom u istu šerpu stavite kuvanu tjesteninu i dobro promiješajte.

Nakon kuvanja stavite sve u vatrostalnu činiju i stavite bosiljak i mocarelu na tjesteninu i piletinu. Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Kada se ispeče tjesteninu servirajte u tanjir i dekorišite bosiljkom.



Tagovi: