Hrskava korica i mekana tekstura iznutra je savršena kombinacija za krompir. Međutim, doći do savršenog krompira je zadatak i onim najvećim kuvarima.
Nedavno je šef kuhinje Asdin, otkrio da je za savršeni hrskavi krompir potreban jedan sastojak koji mu pruža takvu teksturu. Ovo je recept koji on izdvaja kao najbolji.
Priprema krompira:
Krompir očistite i stavite u hladnu i slanu vodu 20-ak minuta; kuvajte dok ne bude više od pola kuvan, ali ne može da se izgnječi, kako savjetuje kuvar.
Kada ga ocijedite u cjediljku, koristite viljušku da napravite oštre ivice kako biste postigli željenu hrskavost.
On dodaje da je neophodno dodati kašiku brašna da bi se dobila dodatna hrskavost.
"Ovo je takođe dobar trenutak da dodate morsku so. Onda uzmite pleh za rernu i upalite da se rerna zagreje. Ja je upalim na 220 stepeni, da bi se brzo ugrejalo. Opcije kao što su guščja i pačja mast su odlične za ukus, ali biljno ili suncokretovo ulje su sasvim u redu sve dok su zaista vruće".
Poslije otprilike 15 minuta smanjite rernu na 180 stepeni, ubacite krompir i nastavite da okrećete krompir lopaticom svakih pet minuta, dok se ne postigne željena boja i hrskavost - navodi on, prenosi "Dailymail.co.uk".
Krompir poslužite uz željene soseve, kao samostalno jelo ili kao dodatak po vašem izboru.