Potrebno samo nekoliko sastojaka

Italijani otkidaju za fritatom: Ovo jelo je preukusno, jeftino i mnogo lako se sprema

  • Izvor: Kurir
  • 11.05.2023. 07:40

Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.

Fritata je italijansko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir… Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da mijenja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 4 čena bijelog luka
  • 1 šolja sjeckane paprike
  • 1 šolja sjeckanog krompira
  • 1 šolja sjeckane tikvice
  • 2 šolje spanaća
  • 1,5 šolja isjeckanog sira


Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite.

U tiganju zagrijte ulje i dodajte sjeckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša.

Dodajte mljeveni bijeli luk i sjecaknu papriku, krompir i tikvice.

Nastavite da pržite dok povrće ne omekša.

Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smjesu sa jajima.

Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu.

Prebacite u zagrijanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta.

Začinite po želji.

Tagovi: