Amerika

Žena rodila svoje unuče

 • Izvor: 24sata.hr
 • 27.08.2023. 20:00

Amerikanka Nensi Hauk (56), iz savezne države Juta,  lani je ponudila sinu Džefu (33) i snahi Kambriji (30) da bude surogat majka još jednom djetetu koje su željeli, nakon što je snaha završila na histerektomiji i bilo je jasno da više neće moći rađati.

Iako nije bila sigurna da će to zbog svojih godina moći, zametak je uspješno usađen u njenu matericu i nosila je bebu do novembra, kada je okružena članovima porodice rodila savršenu djevojčicu.

Dali su joj  ime Hana, piše portal "Today".

"Moje srce bi moglo eksplodirati od sreće zbog toga što je Hana napokon s nama", objavila je tada Kambria na Instagramu, zahvalivši svojoj svekrvi.  

Kako je Nensi znala da su ona i njen sin planirali koristiti pohranjene embrije za novu oplodnju, a znajući koliko njen sin voli djecu, jednostavno je osjetila poziv da im pokuša pomoći.

Tako je manje od dva mjeseca nakon što je snaha po drugi put rodila porazgovarala s njima o tome.


Bolne riječi muža preminule Majke hrabrost: Molila me je...

Bolne riječi muža preminule Majke hrabrost: Molila me je...

Najprije nije ništa govorila svom suprugu Džejsonu (59), Džefovom ocu.

"Mislila sam da sam stara i da to neće biti moguće, ali jednostavno sam osjećala da im moram ponuditi tu mogućnost. I dogodilo se",  priča Nensi, a pisao je "Daily Mail".

Džef i Kambria od prvog trenutka bili uzbuđeni. Kambria kaže kako bi mnoge porodice takav prijedlog možda i odbile, ali s obzirom da je Nensi s njima razgovarala mirno i posve spremna na to iskustvo, odlučili su probati.

Kad su ljekari utvrdili da je Nensi "dobra kandidatkinja" za surogat majku uprkos svojoj dobi, Nensi im je još jednom dala priliku da promisle. Tad je o svemu ozbiljno porazgovarala i sa Džejsonom, koji ju je u potpunosti podržao. 


Poznati meteorolog za Srbiju najavljuje moguće oluje: Evo šta kaže za BiH i Hrvatsku

Poznati meteorolog za Srbiju najavljuje moguće oluje: Evo šta kaže za BiH i Hrvatsku

Kad su mladi potvrdili da su sigurni da to žele, obavljeno je usađivanje zametka i svi su se počeli nadati. Kambria kaže kako su stalno nastojali olakšati Nensi trudničke muke, kuvati joj šta voli, masirati je i ugađati joj.

Trudnoća je prošla dobro, iako je Nensi imala nešto više problema nego u vrijeme kad je rađala svoju djecu, zadnji puta prije 26 godina.

"I uprkos svemu, kao trudnica je blistala poput svjetla sa svjetionika", kaže Kambria.

Mladi par bio je presretan kad su saznali da mogu očekivati djevojčicu i jedva su dočekali da se rodi. I 2. novembra prošle godine dugo željena beba napokon je došla a svijet.

Nensi je rađala devet sati, a malena Hana bila je teška oko 3,5 kilograma i dugačka oko 51 centimetar.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:55 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 20:00 Еmisija: Bingo

  Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

 • 20:30 ATV Specijal: Krim

  Zavirili smo u najskrivenije, najljepše, ali i najmračnije kutke Krima. Otkrivamo: Šta su na krimskom poluostrvu radili Stari Grci? Gdje se nalazi kolijevka ruskog pravoslavlja? Kako je ovo rusko poluostrvo pomirilo antiku, orijent i vizantijsko nasljeđe?

 • 21:00 Film: Zvaću te Po (12+)

  Film: Zvaću te Po (12+)

 • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

  Serija: Crna Guja (12+)

 • 22:55 Noćni program

  Noćni program