Birajte riječi

Djeca roditeljima nikada ne opraštaju 2 stvari

  • 18.02.2024. 18:44

Djeca ponekad obećaju da nikada neće oprostiti i zaboraviti. Iako često te "slatke" prijetnje ne znače ništa, neki postupci odraslih zaista uzrokuju duboke emocionalne rane djeci.

Prekršena obećanja

Ako ne postoji način da se održi obećanje, onda je bolje ne ispuniti ga. To je istina koju nam odrasli usađuju od djetinjstva, koju uvijek iznova ponavljaju djetetu, tražeći da dijete održi svoju riječ i ispuni svoja obećanja.

No, sami odrasli često krše svoja obećanja, a pritom uvijek nalaze izgovore, piše Zadovoljna.

Djeca mogu godinama vjerovati u neka obećanja i svakodnevno šutke trpjeti razočaranje što se to obećanje ne ispunjava. Često ih nikad ne zaborave.

Nepoštovanje

Krhka, nježna i vesela dječija duša poželjeće da je pohvalite za nešto malo, a vi mislite da to nije ništa posebno i kažete to naglas, ne znajući koliko vrijeđate dijete.

Na primjer, djevojčica voli sama izrađivati ​​haljine za lutke. Roditelji kažu da je to gubljenje vremena, da se posveti nečem korisnijem. U početku su to haljine koje se raspadaju, s vremenom postaju sve bolje i ljepše.

U odrasloj dobi ta djevojka pravi sjajnu karijeru u svijetu dizajna, ali uvijek nosi jedno ružno sjećanje - roditelji nikad nisu vjerovali u nju.

Zato pazite šta obećavate svojoj djeci. Pazite šta im govorite o njihovim strastima i hobijima. Postoji velika šansa da vam vaše nepromišljene riječi nikada neće biti oproštene.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: