Pitali smo vještačku inteligenciju

Kako smršati do ljeta?

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2024. 07:20

Pitali smo vještačku inteligenciju: Kako smršati do ljeta?

Smanjivanje težine za letnju sezonu može biti izazovno, ali sljedeći neke opšte savjete i strategije može vam pomoći da postignete vaše ciljeve:

Pravilna ishrana: Jedite zdravu i balansiranu ishranu. Uključite puno svježeg voća i povrća, žitarica, pilećeg i ribljeg mesa, zdravih masti i belančevina.

Kontrola porcija: Pazite na veličinu porcija koje konsumirate. Često je previše jesti naši najveći problem.

Hidratacija: Pijte dovoljno vode tokom cijelog dana. Ponekada telo može pogrešno interpretirati glad za žeđi.

Redovno vježbanje: Uključite aerobne i anaerobne vježbe u svoju rutinu. Hodanje, trčanje, plivanje, vježbe sa težinama i joga mogu biti odlični načini da se izgubi višak težine i oblikuje tijelo.

Spavanje: Odmor je važan za regulisanje apetita i metabolizma. Postarajte se da dobijete dovoljno sna svake noći.

Smanjite unos šećera i prerađenih ugljenih hidrata: Šećer i prerađeni ugljeni hidrati mogu doprineti dobijanju viška težine. Zamijenite ih neželiranim hranama, kao što su cijele žitarice i zdrave masti.

Praktikujte umjerenost: Nemojte se potpuno odricati namjerenih uživanja, već prije svega naučite kontrolisati porcije i uživati u mjeri.

Planiranje ishrane i vježbanja: Planiranje vaše ishrane i vježbanja može vam pomoći da ostanete na putu ka postizanju vaših ciljeva.

Motivacija i ciljevi: Postavite realne ciljeve i pronađite motivaciju da ih postignete. Možete, na primjer, postaviti cilj da izgubite određeni broj kilograma do određenog datuma.

Konsultacija sa stručnjakom: Ukoliko imate zdravstvenih problema ili ste nepristupačni za mijenjanje navika ističem važnost konsultacije sa doktorom ili nutricionistom prije nego što primenite bilo koji režim ishrane ili vježbanja.

Ne zaboravite da je ključno biti strpljiv i dosljedan u svojim naporima da smršate i dobijete zdraviji životni stil.

Pratite nas i putem Vibera

 • 12:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:55 Revolucija 1917 (R)

  ''Revolucija 1917 (R)

 • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

  ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.