Katja Tompoš

Umrla poznata glumica od rijetkog oblika raka

  • Izvor: Telegraf
  • 31.05.2024. 15:21

Mađarska glumica Katja Tompoš, poznata glumica i pevačica, preminula je u 41. godini od rijetkog oblika raka.

Pored filmske karijere, bila je vrlo aktivna u pozorištu, a snimila je i nekoliko albuma. Muzika je, kao i gluma, bila njena velika ljubav.

Vijest o smrti poznate glumice objavljena je i na njenim zvaničnim stranicama na društvenim mrežama.

- Draga naša Katja, opraštamo se od tebe. Sa velikim bolom vas obavještavamo da je Katja Tompoš preminula jutros, mirno među svojom porodicom. Mnogo joj je značilo to što se na vijest o njegovoj bolesti cijela zemlja pokrenula, ujedinila i pružila joj podršku. Ova ljubav joj je dala snagu i ispunila njene posljednje nedjelje nadom - napisano je između ostalog u objavi na Fejsbuku.

UZNЕMIRUJUĆI VIDЕO: Terorista zabio policajcu nož u vrat, a onda se čuje pucanj!

UZNЕMIRUJUĆI VIDЕO: Terorista zabio policajcu nož u vrat, a onda se čuje pucanj!

- U ime porodice, još jednom vam zahvaljujemo što ste pokazali Katji koliko je volite. Počivaj u miru, nikada te nećemo zaboraviti! - dodato je u objavi.

Glumila je u veoma gledanim mađarskim komedijama, kao što su "Izlazak iz ormara", "Poligamija" i "Magični dječaci". U pozorištu je igrala u klasičnim Šekspirovim komadima, ali i u pozorišnim dramama najznačajnijih mađarskih pisaca.

Paradoksalni američki zakoni: Tramp može da se kandiduje, ali ne može da glasa?

Paradoksalni američki zakoni: Tramp može da se kandiduje, ali ne može da glasa?

Katja Tompoš je trebalo da predstavlja Mađarsku na Еvroviziji 2009. godine sa pjesmom "Magányos csónak", što u prevodu znači usamljeni čamac. Međutim, pjevačica je 10. februara potvrdila da neće nastupati na najvećem muzičkom festivalu u Еvropi zbog obaveza vezanih za njen rad u pozorištu.

Godine 2022. dijagnostikovan joj je redak oblik raka. Zbog terapija morala je da otkaže sve svoje nastupe. Preminula je samo nekoliko dana nakon što su kolege i muzičari skupili novac na dobrotvornoj večeri za njeno liječenje medicinskim intervencijama koje nisu dostupne u Mađarskoj, piše Republika.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: