Beograd

Prikazane prve epizode hit serije 'Sablja' o ubistvu Zorana Đinđića

  • Izvor: Agencije
  • 15.02.2024. 08:46

Sa sjajnim Draganom Mićanović u glavnoj ulozi, sinoć su prikazane prve dvije epizode o događajima koji su prethodili ubistvu tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, a scene su nas vratile u ne tako daleku prošlost. 

Od 24. februara, subotom i nedjeljom na Prvom programu RTS-a, gledaćemo politički triler od osam epizoda koji se bavi ubistvom premijera Zorana Đinđića, kao i događajima prije i poslije 12. marta 2003. godine. Serija "Sablja", već je privukla veliku pažnju javnosti.

Mnogi duhovi iz prošlosti biće prizvani ovim ostvarenjem, koje potpisuju kreatori serije Vladimir Tagić i Goran Stanković.

U prepunoj sali Mts dvorane, glumci, reditelji, scenaristi, i ostatak ekipe poklonili su se publici i bili dočekani ovacijama, prenosi "Mondo".


Providna bluza i grudi u prvom planu: Milena ponovo očarala pratioce

Providna bluza i grudi u prvom planu: Milena ponovo očarala pratioce

Nakon projekcije, glumci su odgovarali na pitanja novinara kao i moderatora Duške Vučinić. Dragan Mićanović je objasnio da je odgovornost riječ koja po njemu najbolje opisuje lik i delo Zorana Đinđića.

"U svojoj karijeri nisam imao delikatniji glumački zadatak od ovog. Teško je bilo vratiti se u to vrijeme, meni lično. Najteže je bilo snimati neke scene upravo na lokacijama gdje se taj događaj i dogodio", emotivnim riječima je objasnio Mićanović, koji je u seriji maestralno odglumio način govora i mimiku pokojnog premijera.

"Mi smo se još u startu dogovorili da nećemo praviti imitaciju, po nama bi to devalviralo dramski lik. Niti ja ličim na Zorana, onoliko koliko su mogli da naprave masku sa samo sijedim vlasima i malo potamnjenim obrvama. Ali smo se dogovorili da ne izostavimo neke karakteristike vezane za pokojnog premijera Zorana Đinđića. Nismo htjeli da se lišimo tog vrcavog govora, te brze misli i njegove energije kojom je plijenio."


Novi radari na putevima Srpske

Novi radari na putevima Srpske

"Apropo cijele buke koja će se stvoriti oko serije, želim da se zahvalim dvojici sjajnih momka, kreatora serije. Hvala Vam na ovom autorskom djelu, i što ste preuzeli odgovornost i ponudili nama da budemo dio priče", zaključuje proslavljeni glumac.

U priči o ubistvu premijera Srbije i akciji "Sablja" neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića -Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)...

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: