Glumac

Preminuo Miloš Batelino

  • Izvor: Agencije
  • 22.12.2023. 10:59

Pozorišni i filmski glumac Miloš Batelino preminuo je u 71. godini.

Bio je član Dramskog ansambla SNG Maribor od 1996. godine do penzionisanja.

Dobitnik je mnogih nagrada, pojavio se i u filmovima "Splav meduze", "Raseljeno lice", "Crveni bugi ili kakva je tvoja devojka", "Tri priloga slovenačkom ludilu", "Do konca i naval", "Trianđeo", "Karmen", "Petlov doručak".

Miloš Batelino rođen je 23. juna 1953. godine u Ljubljani. Godine 1956. porodica se seli u Beograd, a 1963. godine vraća se u Maribor, gdje završava osnovnu i srednju školu i povremeno se uključuje u rad u Amaterskom pozorištu Slava Klavor.


Preminuo Boro Jovanović

Preminuo Boro Jovanović

Godine 1974. upisao je AGRFT, koji je završio kao diplomirani ulogom Еdka u predstavi "Mrožkovljev Tango".

Za pomenutu ulogu dobio je Borštnikovu nagradu za mladog glumca.

Bio je zaposlen tri sezone u PDG Nova Gorica, od 1982. do 1996. godine u Slovenskom mladinskom gledalištu u Ljubljani, a od 1996. godine u Drami SNG Maribor.

Pored pozorišne glume, oduvijek je bio zainteresovan za bioskop i glumio je u nekoliko slovenačkih filmova, a za ulogu u filmu "Splav od meduze" nagrađen je na Nedjelji slovenačkog filma (1981) u Celju, pišu "Slovenske novice".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.