Riz Viterspun

Na ekrane se vraća "Pravna plavuša"

  • Izvor: B92
  • 16.05.2024. 13:25

Riz Viterspun se vraća jednom od svojih najuspješnijih projekata - seriji "Pravna plavuša".

Viterspunova biti izvršni producent nove serije koja dolazi na Amazon Prajm. Uz nju, produkciju potpisuju Džoš Švarc i Stefani Sevidž.

Serija, najavljuje Riz, stiže sljedeće godine. Glumica je na Instagramu objavila snimak sa seta i oduševila svoje fanove. Video je za manje od jednog dana prikupio više od 1,3 miliona lajkova.

"Prije nego što je postala najpoznatiji Blizanac vegetarijanac koji je diplomirao na pravnom fakultetu Harvard, bila je samo obična srednjoškolka 90-ih. I svi ćete je upoznati sljedeće godine. Tako sam uzbuđena", napisala je Riz.

"Tako sam uzbuđena zbog ovoga. Omiljeni film iz mojih tinejdžerskih dana", "Hoće li tvoja kćerka igrati Еle u srednjoj školi?", "Poludjeću. Omg", "Ovo je vijest mjeseca", pisali su joj mnogi u komentarima.

Podsjetimo, film "Pravna plavuša" iz 2001. godine bio je hit film i veoma popularna američka komedija u kojoj glume Riz Viterspun, Luk Vilson, Selma Bler, Metju Dejvis, Viktor Garber i Dženifer Kulidž. Zasnovan je na istoimenom romanu Amande Braun iz 2001.

Radnja prati Еl Vuds (Riz Viterspun), popularnu studentkinju koja je u vezi sa Vornerom Hantingtonom, nasljednikom ugledne porodice čiji se članovi bave politikom. Nakon što Vorner prekine vezu jer vjeruje da Еl nije dovoljno ozbiljna da bi bila žena političara, mlada studentkinja odlučuje da upiše pravni fakultet na Univerzitetu Harvard kako bi mu dokazala da je inteligentna.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: