"Džoker: Ludilo u dvoje"

Iz filma izbačena scena u kojoj Lejdi Gaga ljubi drugu ženu

  • Izvor: B92
  • 10.10.2024. 09:37

U filmu "Džoker: Ludilo u dvoje" snimljena je scena u kojoj Lejdi Gaga ljubi drugu ženu, ali je reditelj Tod Filips taj kadar izbacio iz finalne verzije i navukao bijes gledalaca.

Nastavak “Džokera” iz 2019. objavljen je u petak (4. oktobra) i prati Artura Fleka (Hoakin Finiks) kao pacijenta u ustanovi za mentalno zdravlje nakon događaja iz prvog filma. Flek, odnosno Džoker, zaljubljuje se u Harli Kvin Li (Lejdi Gaga).

U novom intervjuu za Еntertejnment vikli Filips je dao objašnjenje o tome zašto scena u kojoj Li ljubi ženu iz grupe demonstranata ispred zgrade suda nije dospjela u finalnu verziju. Scena bi se dogodila neposredno prije jednog od Flekovih pojavljivanja pred sudom, s obzirom na to da se protiv njega vodi postupak za zločine koje je počinio u originalnom filmu.

Filips je potvrdio da je Gaga improvizovala scenu poljupca, ali je smatrao da je mora izostaviti kako bi pomogao toku filma.

– Htio sam da to bude više trenutak muzike i emocije. Da se taj trenutak odigrao, trebalo bi da ima dijalog iza toga, što znači da bi žena nešto rekla, a onda bi Gaga stala i poljubila je, i to bi jednostavno stalo na put toku filma – rekao je Filips.

Neki obožavaoci filma nisu oduševljeni njegovim potezom. Smatraju da je to najgora odluka. 

– Toliko je nepotrebnih scena u filmu, ali hajde da izbacimo Gagu koja pokušava da izrazi Harlinu biseksualnost i individualnost. Ona bolje razumije lik od njega – napisao je jedan gledalac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: