Ceremonija otvaranja

Dječije pozorište Republike Srpske na festivalu u Ankari

 • Izvor: ATV
 • 24.04.2024. 21:12

Glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske učestvovali su na svečanoj ceremoniji otvaranja 19. Međunarodnog festivala "Male dame i mala gospoda" u Ankari.

U Ankari je Dječije pozorište Srpske dočekano sa zastavom Republike Srpske.

Slaveći Dan djeteta, koji je kao veliki praznik ustanovio Kemal Ataturk, običaj Međunarodnog festivala "Male dame i mala gospoda"  u Ankari je da se teatri učesnici i mališani koji će gledati predstave zajedno nađu u monumentalnom mauzeleju Mustafe Kemala Ataturka, "Antkabir".

Ovim događajem se na simboličkoj ravni odaje poštovanje prema ličnosti čije reformske ideje savremene turske istorije su u državničkom narativu obuhvatale i posebnu brigu o kulturnom i duhovnom razvoju djece.

Svečanosti otvaranja Festivala prisustvovale su najvažnije političke ličnosti turske administracije.

Defile učesnika Festivala i mališana koji slave ovaj događaj naišla je u glavnoj ulici Ankare na divan prijem od građana koji su aplaudirali i pridruživali se koloni, koja se tako uvećavala.

Pratite nas i putem Vibera

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.