ATV

Novosadski sajam

Počela Auto-moto berza u Novom Sadu

  • Izvor: Anadolija
  • 08.09.2023. 17:03

Peta po redu Auto-moto berza otvorena je danas na Novosadskom sajmu. Ova manifestacija ima izložbeni, edukativni i zabavni karakter za ljubitelje automobilizma, motociklizma i biciklizma.

Na ovogodišnjoj berzi predstavljeni su automobili i oprema, motocikli, oldtajameri, kvadovi, oprema za karting i kamping... Manifestacija ima otvoreni i zatvoreni dio, s tim da će demonstracija vještina vožnje i vozila biti predstavljene na otvorenom dijelu sajma, dok će razne vrste prevoznih sredstava biti smještene pod krovom sajamske hale.

U ime organizatora obratio se Marko Topo, predsjednik Saveza vozača Vojvodine, koji je napomenuo da je ovogodišnja manifestacija okupila posjetioce i izlagače iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Srbije.

”Akcenat bih stavio na novine. Pored standardnog programa, krenuli smo da organizujemo manje sadržaje, odnosno sekundarnu autoindustriju, čime smo obuhvatili kompletnu ponudu u oblasti saobraćaja. Dakle, tu su nova i polovna vozila, oprema, motori, kvadovi, biciklizam, kamioni, klubovi i udruženja, muzeji u oblasti saobraćaja kao i javna preduzeća koja se prvi put predstavljaju, Uz propratni program: drift i karting, ova manifestacija treba da predstavlja budućnost na ovim prostorima, jer ona je po mjeri svih modernih evropskih manifestacija“. naglasio je Topo.

Izvršni direktor za sajamsku djelatnost Novosadskog sajma Boris Nadlukač kazao je da će septembar u Novom Sadu biti u znaku saobraćaja, jer će, nakon Auto-moto berze biti održane još dvije sajamske manifestacije posvećena električnim vozilima, a na kraju mjeseca održaće se sajam automobila.

”Činjenica da će ovogodišnja Auto-moto berza zauzeti izlagački prostor od 16.000 kvadrata, govori da su organizatori na pravom putu i da je svake godine količina izlagačkog prostora sve veća. Takođe, atraktivni sadržaji koji nas očekuju u ovim danima, vjerujem da će privući veliku pažnju posjetilaca, kako široke javnosti, tako i stručne”, rekao je Nadlukač.

Ova sajamska izložba biće otvorena do nedjelje 10. septembra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: