Savjeti

Kako da se riješite neprijatnih mirisa u automobilima

  • Izvor: Agencije
  • 23.06.2022.11:11

Auto u kom se ne osjeća dim od cigareta, ostaci hrane ili prethodne fleke svakako da je prijatniji za vožnju. Neprijatni mirisi mogu izazvati osjećaj mučnine i svakako da onaj ko se vozi sa vama u automobilu neće poželjeti ponovo da uđe u isti. Zbog toga djelimo sa vama savjete pomoću kojih ćete ove mirise svesti na minimum ili potpuno ukloniti.

Bakterije su česti uzročnici smrada. Razmnožavaju se na ostacima hrane ili ih možete unijeti na cipelama u automobil. Za ukljanjanje bakterija možete koristiti asepsol, hidrigen ili sirće.

Dim od cigarete

Dim od cigarete jedan je najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila.

Savjet: Ovog mirisa se možete riješiti tako što ćete potopiti peškir u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u autu, a možete i drugu činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sjedištu oko pola sata. Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta.  Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Miris buđi

Možete sami napraviti sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Sastojci:

Šolja destilovane vode

Šolja vodke ili rakije

10 kapi eteričnog ulja čajevca

10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa

10 kapi eteričnog ulja lavande

Poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

Mlijeko

Prosuto mlijeko treba očistiti što je prije moguće, jer se ono uvlači u sitne pukotine, a miris teško iščezava. Ukoliko su kožna sjedišta u pitanju, kada brišete obratite pažnju da krpa nije mokra, nego samo vlažna i  uklonite i mlijeko koje se uvuklo u pukotine. Ne usisavajte patosnice fenom nakon uklanjanja prolivenog mlijeka, topao vazduh može pogršati  stvar i dublje uvući miris, pišu magazin.novosti