Igrao se sa svojim modelima

Džastin Biber završio na crnoj listi Ferrarija

  • Izvor: klix.ba
  • 14.05.2022.21:22

Slavni kanadski pjevač Džastin Biber našao se na crnoj listi Ferrarija.

Ferrari je upisao Bibera na neslavnu listu osoba koje više nikada neće moći da kupe novi automobil iz Maranela.

Pjevač je poznat po ekskluzivnim superautomobilima, a među njima su Ferrari LaFerrari, Fisker Karma, Ferrari 458 Italia i drugi.

Međutim, pop zvijezda je napravila grešku koja je u Ferrariju neoprostiva. U suštini, Biber nije slijedio jasna pravila, odnosno nije poštovao etički kodeks na kojem insistira kompanija iz Maranela, tako da je zabrana konačna, piše "Klix.ba".

Pjevač je kupio Ferrari 458 Italia te ga je lakirao u Electric Blue plavu boju, a taj posao je za njega obavila ekipa iz West Coast Customsa. Takođe, postavio je široki body kit iz Liberty Walka, a njegova najveća i neoprostiva greška je to što je čak i Ferrarijev logo na njegovom automobilu urađen u plavoj boji.

Ferrari daje do znanja svakom kupcu da se "ne igra" s automobilom, tako da ne dozvoljava nedozvoljene modifikacije motora, nikakve modifikacije karoserije, a i za lakiranje automobila je potrebno dobiti dozvolu.

Još jedna Biberova greška je to što je svoj plavi Ferrari prodao 2017. godine na aukciji i to manje od godinu dana nakon kupovine, što kompanija iz Maranela takođe ne dozvoljava.

Srećom po Bibera, ništa ga ne sprečava da kupi Ferrarijeve modele od drugih vlasnika.

Na Ferrarijevoj crnoj listi nalazi se starleta Kim Kardašijan, kao i glumac Nikolas Kejdž.