Građani zabrinuti

Olujno nevrijeme na sjeverozapadu Srpske, najveće štete u Prijedoru

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2022. 18:24

Noćas, oko tri sata iza ponoći, jako olujno nevrijeme pogodilo je sjeverozapad Srpske. Najviše su to osjetili Prijedorčani. Više naselja ostalo je bez struje. Rječica Puharska se izlila i zaplavila domaćinstva u naseljima Puharska i Urije. Poplavile su i podrumske prostorije nekoliko privrednih društava. Štete zbrajaju i poljoprivrednici. Prijedorčani kažu niko nije očekivao ovakvo nevrijeme.

"Bilo je grozno. Prepala sam se nisam ni spavala. Jak vjetar, grad i kiša i eto. Do jutros sam radila, sada išla u poštu, umorna sam toliko da ne mogu više. Ja još takvo nevrijeme nisam zapamtio. Imam 60 i koju godinu. To je bilo van pameti", kažu Prijedorčani.

Vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu. Pomagali su građanima. Sve od sebe daju i radnici komunalnog preduzeća. Oni su na saobraćajnicama i trotoarima kako bi sve koliko toliko doveli u red. 

"Imali smo uklanjanje stabala koja su porušena. Veće stablo bilo je na Autobuskoj stanici. Ove druge manje intervencije bile su na Pećanima", ističe Rajka Rauš, poslovođa Javne čistoće u Komunalnom preduzeću Prijedor.

Slično je bilo noćas i u Prnjavoru i Kostajnici. Povremene padavine i pad temeprature, poručuju meteorolozi, nastaviće se i u narednim danima. Bujičnih poplava može biti, ali uvjeravaju, o velikim nema ni govora. 

"Budući da veliki vodotoci imaju dosta niske nivoe i nema opasnosti od toga, ali lokalne nepogonde, grad, i lokalne velike količine padavina", rekao je Igor Kovačević, meteorolog.

A olujno nevrijeme u toku noći pogodilo je i Banjaluku. Veća materijalna šteta, srećom, nije zabilježena. 

Olujno nevrijeme mnoge Banjalučane je probudilo u toku noći. Vjetar je lomio grane, a oštećeno je više stabala. Sva stabla i grane sa ulica su uklonjeni.



Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)