I nekoliko drugih ukrajinskih gradova

Žestok napad Rusije: Raketni udari na Kijev i Harkov

  • 23.01.2024. 10:09

Rusija je raketirala Kijev, Harkov i nekoliko drugih ukrajinskih gradova, saopštili su tamošnji mediji, a prenele "RIA Novosti".

"Еksplozije u Kijevu", napisao je ukrajinski Kanal 24 na Telegramu.

Informaciju je potom, takođe na Telegramu, potvrdio i gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko, te pozvao građane da ne napuštaju sklonište.

Krvoproliće u Donjecku! Ukrajinci gađali pijacu, više osoba poginulo!

Krvoproliće u Donjecku! Ukrajinci gađali pijacu, više osoba poginulo!

Šef vojne administracije regiona Sergej Popko saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada.

Popko je naveo da se kao posljedica napada zapalilo nekoliko automobila u kijevskom okrugu Svjatošin, zapadno od centra prestonice, prenio je Rojters.

Svjedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada.

Istovremeno, kako je na Telegramu napisao gradonačelnik Harkova Igor Terehov, u tom gradu se dogodila serija eksplozija.

Stoltenberg: Nema neposredne vojne prijetnje od Rusije

Stoltenberg: Nema neposredne vojne prijetnje od Rusije

"Ponovo gađaju Harkov, već je bilo nekoliko eksplozija", napisao je Terehov.

O eksploziji u Harkovu izvjestile su i "Novosti lajv", dok su ukrajinski mediji javili da je bilo eksplozija i u Šostki u Sumskoj oblasti i Pavlogradu u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Širom Ukrajine na snazi je uzbuna za vazdušni napad.

Ruski napadi na energetsku infrastrukturu, odbrambenu industriju, te vojnu komandu u bivšoj sovjetskoj republici jesu odgovor na ukrajinsko granatiranje civilnih ciljeva na teritoriji pod kontrolom Ruske Federacije.

Ukrajina je u ponedjeljak, 21. januara, izvela jedan od krvavijih napada na Donjecku Narodnu Republiku – u granatiranju Kirovskog okruga ubijeno je 28 ljudi, dok je 30 povrijeđeno.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: