Podaci o otkazanim rezervacijama

Zbog protesta hoteli gube milione evra

  • 29.11.2018. 16:39

Protesti i nasilje prošlog vikenda na pariskoj aveniji Šanzelize zbog rasta cijene goriva koštaće hotele u glavnom gradu Francuske najmanje 10 miliona evra, saopštila je agencija za istraživanje javnog mnjenja MKG.

MKG je saopštila da se njena procjena gubitka prihoda zasniva na podacima o hotelskim rezervacijama koje su otkazane nakon sukoba policije i demonstranata. 

Već više od sedam dana demonstranti - "žuti prsluci" blokiraju puteve širom Francuske i pristup naftnim depoima, tržnim centrima i fabrikama, protestujući zbog povećanja cijene goriva. 

"Slike na kojima se vide nasilje i sukobi na najljepšoj aveniji na svijetu, koje su obišle svijet, natjerale su veliki broj turista koji su željeli da posjete Pariz u decembru da otkažu posjetu", saopštila je agencija. 

Isti izvor navodi da je u većini hotela otkazana rezervacija za najmanje jedan dan u decembru, što je pad prihoda od oko 20 odsto. Većina otkazanih rezervacija odnosi se na vikend-aranžmane, kao i turiste koji su planirali da posjete Pariz za Novu godinu. 

Takođe, sindikat GNI, koji zastupa radnike hotela, restorana i ketering industrije, procijenio je da je prihod njihovog sektora pao 40-50 odsto prošlog vikenda. 

Policija je prošlog vikenda upotrijebila suzavac, vodene topove i gumene metke protiv više hiljada demonstranata koji su razbijali restorane i izloge prodavnica i palili kante sa smećem na Šanzelizeu. 

Demonstranti su najavili proteste i za naredni vikend.

Tagovi:
  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program (R)

    ''Еvropske mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos