Rusko MSP

Zaharova: Učinili su sve da poremete predsjedničke izbore

  • Izvor: Agencije
  • 16.03.2024. 15:27

Neprijatelji Rusije iz zapadnih zemalja aktivno su tokom prošle godine pokušavali da ometaju ruske predsjedničke izbore, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Naši protivnici nisu se aktivirali prije nedjelju ili mjesec dana. Čini mi se da su u proteklih godinu dana učinili sve da poremete predsjedničke izbore, spriječe njihovo održavanje ili na različite načine iskrive koncepciju izbora", rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Prema njenim riječima Zapad je organizovao kampanje dezinformacija i širenje uticaja u sajber sferi: od plasiranja neprijateljskih sadržaja do blokiranja aplikacija ruskih organizacija na digitalnim platformama, što je takođe veoma ozbiljan element stranog uplitanja i pokušaja vršenja uticaja.

Zaharova je optužila Zapad da je koristio sve metode uključujući i potplaćenu opoziciju za koju se ispostavilo da je čine "agenti i najamnici".

"Ali ništa od toga nije pomoglo Zapadu. Naša zemlja se konsolidovala i predstavlja jedinstvenu celinu. Štaviše, postignuto je jedinstvo pred očiglednim prijetnjama i jedinstvo u rješavanju zadataka sa kojima se suočavamo. Ovo izaziva divlji bijes, mržnju i agresiju u kojoj se Zapad peni. Neka se zadave", poručila je Zaharova. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: