Grčka

Više od 200 vatrogasaca bori se sa požarima na Kritu

  • Izvor: SRNA
  • 08.08.2024. 12:06

Više od 200 vatrogasaca na južnom grčkom ostrvu Krit nastavlja da se bori sa velikim šumskim požarom koji je primorao vlasti da evakuišu jedno selo i pripreme druga za evakuaciju.

Prema informacijama iz vatrogasne službe, nije bilo pojedinačnog aktivnog fronta, već razuđenih žarišta sa kojima se bore pojačane snage, piše list "Katimerini".

Vatrogasna služba saopštila je juče da se 222 vatrogasca bore sa plamenom u okrugu Retimno, na zapadu Krita, uključujući 32 koja su prebačena iz drugih dijelova Grčke.

Trenutno nema izvještaja o šteti na kućama ili povrijeđenima, ali je malo selo Agija Paraskevi evakuisano iz predostrožnosti. Mještani tri susjedna sela takođe su upozoreni da budu spremni da napuste svoje domove ako bude potrebno.

Još jedan život ugašen na putevima u BiH

Još jedan život ugašen na putevima u BiH

Vatra je divljala kroz šiblje i maslinjake, potpomognuta jakim vjetrom.

Više od 2.000 šumskih požara izbilo je ovog ljeta širom Grčke, za koje su vlasti upozorile da nosi najveći rizik od požara u posljednje dvije decenije. Vjeruje se da su razlozi u tome što je zima bila blaga i suva, nakon čega je uslijedilo toplo i suvo proljeće zbog kojeg je vegetacija bila pogodna za širenje vatre.

Požar u Retimnu, koji je izbio na granici opština Agijos Vasilios i Amari, je u punom zamahu, a vatrogasne snage su se borile sa vatrenom stihijom cijelu noć.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?