Liz Tras rekla

Velika Britanija: Sankcije Rusiji "širokog obima" do 10. februara

  • Izvor: SRNA
  • 31.01.2022. 20:22

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je danas da će Vlada biti spremna da uvede "sankcije širokog obima protiv Rusije do 10. februara, kako bi zaustavila agresiju protiv Ukrajine".

- Ovaj paket koji sastavljamo u okviru zakona biće na snazi do 10. februara, tako da smo u mogućnosti da uvedemo široke sankcije u širokom dijapazonu koje zaista ciljaju svakoga ko pruža stratešku ili ekonomsku podršku ruskom režimu - rekla je ona u parlamentu.

Prema njenim riječima, sankcije će biti primijenjene bez straha i naklonosti.

- Tu sam veoma jasna - rekla je ona.

Prema njenim riječima, nova ovlašćenja za sankcionisanje pojedinaca povezanih sa ruskom državom kao odgovor na agresiju na Ukrajinu uključiće mogućnost zamrzavanja njihove imovine i zabranu ulaska u Britaniju.

Trusova je rekla da sada neće iznositi detalje na koga Britanija planira da cilja novim mjerama.

- Potrudićemo se da oni koji dijele odgovornost za agresivnu i destabilizujuću akciju Kremlja plate visoku cijenu, a njihova imovina u Velikoj Britaniji biti zamrznuta. Nijedna britanska firma ili pojedinac neće moći da obavljaju transakcije sa njima. Ukoliko pokušaju da uđu u Britaniju, biće vraćeni - rekla je ona.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.