Snimak napada zgrozio svjetsku javnost

UZNЕMIRUJUĆI VIDЕO: Terorista zabio policajcu nož u vrat, a onda se čuje pucanj!

  • Izvor: Agencije
  • 31.05.2024. 15:10

Snimak terorističkog napada u Manhajmu, kada je napadač čiji identitet u trenutku objavljivanja ovog teksta nije poznat, napao njemačkog političara Mihaela Šturcenberger, zgrozio je svjetsku javnost.

Pažljiv pogled na snimak koji su objavili njemački mediji, a koji se potom proširio društvenim mrežama, otkriva da je napadač zvjerski ubo nožem u vrat jednog policajca koji je bio na mjestu incidenta, nakon čega je njegov kolega otvorio vatru u upucao napadača.

Političar i policajac izbodeni nožem

Političar i policajac izbodeni nožem

Prema informacijama njemačkog Bild, povrijeđeni policajac je u teškom stanju, dok stepen povreda Šturcenberger nije poznat.

Sve se odigralo na pijaci u Manhajmu, a na snimku vidimo islamistu koji ulijeće na skup, napada pripadnike na različite načine.

Neke je udario, neke promašio dok je vitlao nožem, pojedini su zadobili rane.

O napadu se oglasila i njemačka policija.

- Prema aktuelnim informacijama, danas oko 11.35 časova na pijaci u Manhajmu došlo je do napada na nekoliko osoba. Jedna osoba je napala više osoba nožem i povrijedila ih. Za sada se ne mogu dati podaci o obimu i težini povreda. Protiv napadača je tada upotrebljeno vatreno oružje - navodi se u saopštenju.

Inače, njemački političar Šturcenberger je bivši medijski portparol minhenske CSU, priznati kritičar islama i član organizacije Paks Еvropa, navodi se na sajtu građanskog pokreta.

Upozoravamo da je snimak UZNЕMIRUJUĆI.

Pratite nas i putem Vibera