Kijev Post piše

UZNЕMIRUJUĆЕ! Propao desant na Krim, Rusi napravili zasjedu za ukrajinske komandose

  • Izvor: Agencije
  • 29.02.2024. 17:29

Ruski vojnici na Krimu odnijeli su važnu pobjedu, kada su iz zasjede eliminisali jedinicu ukrajinskih komandosa, piše Kijev Post.

Okršaj se dogodio u blizini ostrva Tenderovski, na jugoistočnoj obali poluostrva Krim.

Prema ruskim izvorima, pripadnici 73. jedinice specijalizovane za tajne pomorske napade pokušali su da se iskrcaju na pješčanu plažu kada su upali u zasjedu.

Šolc i Makron ne kriju neprijateljstvo

Šolc i Makron ne kriju neprijateljstvo

Tom prilikom su navodno potopljena tri čamca, a život je prema za sada nepotvrđenim informacijama izgubilo 20 ukrajinskih specijalaca.

Ruski vojni bloger Kot Dobrohod tvrdi da su pripadnici jedinice za specijalne operacije iz ruske Baltičke flote postavili zasjedu i da su dvojica ranjena u napadu dronom. Drugi proruski blogeri tvrde da je jedan ukrajinski čamac uspio da pobjegne, a da su zarobljeni jedan čamac i jedan komandos.

Ministarstvo odbrane Ukrajine potvrdilo je da se u blizini ostrva Tenderovski desio "neuspješan napad" i da su specijalci ubijeni i ranjeni, ne iznoseći detalje.

Fotografije koje je prvobitno objavio jedan ruski telegram kanal prikazuju šest leševa obučenih u ukrajinske uniforme na krvlju umrljanom vojnom čamcu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.