David Arakmija

Ukrajinski političar: Američki mediji šire lažne vijesti, to nas košta milijarde

  • Izvor: Telegraf
  • 16.02.2022. 17:58

David Arakmija iz partije Sluge naroda Vladimira Zelenskog i šef poslaničke grupe te partije u ukrajinskom parlamentu rekao je da "lažne vijesti" koje šire američki mediji o ruskoj invaziji Ukrajinu koštaju milijarde.

Arakmija je u jednom intervju, američke medije uporedio sa ruskim propagandistima i rekao da se nada da će uskoro da se smiri "faza panike".

- Mislim da će ova faza proći za dvije do tri nedjelje, i da bi tad trebalo da se uradi analiza koliko su veliki i poznati mediji nanijeli štetu. Moramo to da proučimo, jer to sve ima elemente hibridnog rata - rekao je on.

Ukrajinski političar je uvjeren da u ovom trenutku postoje pokušaji da se napravi novi kolektivni sporazum o bezbjednosti i da je Ukrajina "platforma za pregovore".

Arkamija je rekao da objavljivanje informacija o tome da će Rusija da izvrši invaziju Ukrajinu svakog mjeseca koštaju između 2 i 3 milijarde dolara.

- Ova histerija zemlju košta 2 do 3 milijarde svakog mjeseca. Ne možemo da pozajmljujemo, jer su kamate enormne. Mnogi izvoznici neće to da rade. Svaki dan gledamo gubitke u ekonomiji i Ministarstvo spoljnih poslova šalje informacije našim partnerima, jer oni moraju da nas razumiju. Ukoliko neko odluči da premjesti ambasadu u Lavov, oni moraju da razumiju da takva odluka ukrajinsku ekonomiju košta po nekoliko stotina miliona dolara - rekao je ovaj političar, prenosi Telegraf.rs.

Podsjetimo, i sam predsednik Ukrajine je ranije rekao da previše panike donosi "ekonomske udarce".


(Foto: Facebook)


Tagovi: