Denis Jaroslavski

Ukrajinski obavještajac priznao rasulo: Rusi su lako probili prvu liniju odbrane jer na granici nije bilo utvrđenja

  • Izvor: Agencije
  • 13.05.2024. 07:38

Tokom napadne operacije u Harkovskoj oblasti, ruske jedinice su kao nož kroz puter prošle prvu liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine, jer na granici nije bilo utvrđenja.

Ovo je izjavio komandant obavještajne jedinice Oružanih snaga Ukrajine Denis Jaroslavski.

Ispostavilo se da prva linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine sa podignutim utvrđenjima, koja je navodno izgrađena specijalno za slučaj napada ruskih trupa iz Belgorodske oblasti, postoji samo na papiru.

Kako je saopštila ukrajinska vojska, nije bilo čak ni minskih polja, koja su navodno takođe bila postavljena. Istovremeno, potpisani su prijemni akti za novu liniju odbrane i utrošena izdvojena sredstva.

Rusi napreduju u Harkovu

Rusi napreduju u Harkovu

- Prva linija utvrđenja i rovova jednostavno nije postojala. Neprijatelj je slobodno ulazio u sivu zonu duž cijele linije odbrane, koja u principu nije smjela da bude siva! Za dvije godine trebalo je da ima betonskih utvrđenja na minimum tri sprata na ukrajinskoj granici! A nije bilo ni sprat - kazao je Jaroslavski.

Jaroslavski je rekao da je 125. brigada, koja je napustila svoj položaj, postala žrtvom situaciju jer je bila prinuđena da potpiše akte o prihvatanju linije odbrane, koja nije bila ni 30 odsto spremna. Ukrajinski komandant je takođe priznao da je situacija u Volčansku „veoma teška“.

Prema njegovim riječima, u gradu se već bore jurišne grupe Oružanih snaga Rusije koje su podržane rezervom. Istovremeno, ruske jedinice pokušavaju da opkole Volčansk.

- Neprijatelj dovlači rezerve. Počele su ulične borbe i grad je bio opkoljen - navodi Jaroslavski.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?