Odbijen napad

Ukrajinski diverzanti pokušali da probiju rusku granicu, nisu se dobro proveli!

  • 12.03.2024. 12:15

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su 11 ukrajinskih dronova iznad Kurske oblasti i odbili pokušaj kijevskih snaga da probiju granicu, objavio je guverner Kurska Roman Starovojt.

"Granatirano je naselje Tetkino, okrug Gluškovski. Diverzantsko-izviđačka grupa pokušala je da prodre na našu teritoriju. Došlo je i do pucnjave, a proboj je zaustavljen", naveo je Starovojt na Telegramu.

Zapalila se

Zapalila se "Kraljica Еlizabeta"

On je napomenuo da opasnost od raketnih napada na Kursk i dalje postoji, pošto kijevske trupe i dalje granatiraju selo Tetkino, koje se nalazi samo dva kilometra od rusko-ukrajinske granice.

Guverner je zahvalio pograničnom odjeljenju FSB-a i Ministarstvu odbrane "za zaštitu regiona i mira".

Naime, Gluškovski okrug je jedan od šest pograničnih okruga Kurske oblasti, koji je redovno izložen granatiranju iz Ukrajine. 

Lavrov: Srbi nose slobodarsku zastavu zahvaljujući Dodiku

Lavrov: Srbi nose slobodarsku zastavu zahvaljujući Dodiku

U toj oblasti trenutno je na snazi žuti alarm od terorističke prijetnje.

Ukrajinska vojska je sinoć pokušala da izvrši masivan napad na ciljeve na ruskoj teritoriji. Prema podacima Ministarstva odbrane, dežurni sistemi PVO presreli su i uništili 25 ukrajinskih dronova: 11 iznad Kurske oblasti, sedam iznad Belgorodske oblasti, po dva iznad Moskovske i Orljske oblasti i po jedan iznad Brjanska i Tule, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: