GRU

Ukrajinci u panici: Putin pravi nemilosrdnu vojsku - ovo im je naziv!

  • Izvor: Agencije
  • 05.01.2024. 12:54

Ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) saopštila je da partija Jedinstvena Rusija regrutuje svoju "privatnu armiju" Hispanjola.

Kako piše "Kijev independent", Hispanjola je prethodno bila dio ruske militantne dobrovoljne jedinice Vostok bataljon, sačinjene od fudbalskih navijača.

Putin: Stranci u ruskoj vojsci imaju pravo na rusko državljanstvo!

Putin: Stranci u ruskoj vojsci imaju pravo na rusko državljanstvo!

Dodaje se da je od 2023. godine, Hispanjola pod kontrolom Jedinstvene Rusije, čiji je lider Vladimir Putin, i da se vodi kao privatna vojna kompanija, navodi vojna obavještajna služba iz Kijeva.

Prema GUR-u, jedinicu čine fudbalski navijači ali takođe regrutuje i "građane iz siromašnijih ruskih regiona" i "okupiranih teritorija Ukrajine".

GUR, takođe, tvrdi da regrutni centri Hispanjole u okupiranoj Ukrajini nude volonterima 2.400 dolara mjesečno za učešće u borbenim dejstvima, ali uz uslov da budu na frontu bar šest mjeseci.

Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Amerika više ne može da pomogne Ukrajini

Takođe im je obećano između milion i tri miliona rubalja (10.920 dolara - 32.760 dolara) u slučaju da budu ranjeni i pet miliona rubalja (54.600 dolara) u slučaju da poginu na frontu, dodala je ukrajinska vojna obavještajna služba.


Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.