Tenzije nikada veće

Ukrajina američkim raketama gađala sisteme na ruskoj teritoriji

  • Izvor: ATV
  • 04.06.2024. 12:29

Ukrajina je gađala protivvazdušne sisteme odbrane na teritoriji Rusije američkim raketama.

Ovo dolazi u trenucima velike napetosti kada Moskva prijeti direktnom odmazdom ukoliko do ovakve situacije dođe. Prijetnje su bile upućene i Njemačkoj koja je posustala sa isporukom ovakvog oružja, dok se Britanija oglušila na prijetnje.

Zapadni i ukrajinski mediji izvestili su danas da su ukrajinske trupe upotrijebile rakete HIMARS, dobijene od SAD, za uništavanje naprednog sistema protivvazdušne odbrane unutar teritorije Rusije.

Medvedev: Odgovor Moskve neće biti usmjeren samo na Kijev

Medvedev: Odgovor Moskve neće biti usmjeren samo na Kijev

Prema izvještajima, pogođen je PVO sistem u ruskom gradu Belgorodu koji je bio opremljen raketama zemlja-vazduh S-300 ili S-400.

Ukrajina je i ranije gađala mete na ruskoj teritoriji, ali je ovoga puta to učinila zapadnim oružjem, što bi moglo da izazove oštru reakciju Moskve. Ruski predsednik Vladimir Putin prošle nedjelje upozorio je članice NATO-a da treba da budu "svjesne sa čime se igraju" kada govore o napadima na teritoriju Rusije.

Makron bi dozvolio Ukrajini da gađa Rusiju, Putin poslao ozbiljno upozorenje

Makron bi dozvolio Ukrajini da gađa Rusiju, Putin poslao ozbiljno upozorenje

Moskva je nakon brojnih najava da bi moćno zapadno oružje moglo da dođe u ruke Ukrajine izvela vježbe raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u sklopu manevara. Cilj nuklearnih vježbi koje planira Rusija je rad na odgovoru na bilo kakav napad na teritoriji Rusije što je Zapad omogućio Ukrajini da čini sa naoružanjem koje joj dostavlja.

Šta je HIMARS kojim su ukrajinske trupe navodno pogodile ruski PVO?

Američki predsjednik Džo Bajden tokom 2022. godine najavio je da će SAD poslati napredne raketne sisteme Ukrajini.

Tada je rečeno da su urađene modifikacije tako da se ne mogu koristiti za lansiranje raketa dugog dometa, nešto za šta Bajdenova administracija vjeruje da je od suštinskog značaja za smanjenje vjerovatnoće šire bitke sa Moskvom.

Medvedev: Američki udar na ruske mete je početak svjetskog rata

Medvedev: Američki udar na ruske mete je početak svjetskog rata


Pratite nas i putem Vibera

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.