Brazil

Ugrizao ga pauk u kafiću - umro pet dana kasnije

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 21:04

Jedan turista je umro nakon što ga je smrtonosni otrovni pauk ugrizao za nogu dok je sjedio u pletenoj stolici u restoranu u Brazilu.

Žrtva, nazvana samo kao Vinicijus, bila je na odmoru sa šestoro prijatelja u brazilskoj državi Baija, 9. jula kada su svratili na obrok u restoran na plaži nakon izleta brodom.

Dok se Vinicijus smiještao na pletenu sofu, jedan prijatelj ga je upozorio da su stolice od trske omiljeno mjesto za gniježđenje lokalnog smrtonosnog smeđeg pauka.

Budite oprezni: Ovih 5 znakova do kraja mjeseca očekuju veliki troškovi

Budite oprezni: Ovih 5 znakova do kraja mjeseca očekuju veliki troškovi

Prijatelj je navodno ukazao na paukovu čahuru na pletenici, ali je ipak sjeo tamo. Sljedećeg dana, kažu njegovi prijatelji, teško se razbolio i imao je bolove u grudima i teškoće sa disanjem, a dok su ga odveli u bolnicu meso oko ujeda je počelo da crni, prenosi "Miror".

Bolničke slike pokazuju kako je nekroza počela da se širi po cijelom tijelu dok je paukov moćni neurotoksin počeo da se širi. Lokalni mediji izvještavaju da se pet dana borio za život, ali da je preminuo u bolnici 14. jula.

Jedan prijatelj, koji nije imenovan, rekao je lokalnim medijima kako je upozorio Vinicijusa da se drži dalje od sofe od trske u kafiću na obali. Vlasnik kafića je rekao da se tako nešto nikada nije desilo za 20 godina, a osoblje navodno provjerava unutrašnje snimke nadzornih kamera da bi vidjelo kako i kada je Vinisijus ujeden. Nejasno je koji pauk je ugrizao žrtvu, ali dva brazilska pauka braon boje, braon udovica i pauk lutalica, među najsmrtonosnijim su na Zemlji.

Državljanin BiH izazvao tešku nesreću - dijete životno ugroženo

Državljanin BiH izazvao tešku nesreću - dijete životno ugroženo


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: