Bukurešt

Učenika silovali drugari u toaletu, roditelji tuže direktoricu

  • Izvor: Telegraf
  • 05.03.2024. 16:25

U osnovnoj školi Nikola Titulesku u Bukureštu desio se nezamisliv događaj kada su drugari dva puta silovali učenika u toaletu. Prvi put se to dogodilo 2022. godine, kada je učenik imao 8 godina, a onda se slučaj ponovio godinu i nekoliko mjeseci kasnije. Dječaka je silovao stariji drugar i prijetio mu smrću ukoliko progovori.

Prvi slučaj je bio zatvoren jer je, kako se navodi, "11-godišnji napasnik bio previše mlad da se suoči sa optužbama".

"Dva puta je silovan, dva puta! Prvi put je imao samo 8 godina i tek je krenuo u školu. Saznali smo za to na kraju razreda. To se desilo u školskom toaletu u prizemlju, dijete mi je reklo da nema brave na vratima. Poslije časa sporta je otišao u toalet i za njim je ušao dječak sa kapuljačom, vidio mu je samo oči", rekla je majka kada je prvi put saznala za silovanje.

Nakon što je slučaj zatvoren, seksualno zlostavljan dječak je bio na terapijama, ali su ostali drugari u školi za to saznali i postao je meta maltretiranja. Iako su svi znali da je silovan, pravili su se ludi, pa čak i direktorka škole.

Nikola Kojo prekinuo snimanje emisije: To ne može da se radi

Nikola Kojo prekinuo snimanje emisije: To ne može da se radi

Bijesni i nezadovoljni roditelji odmah su tražili odgovore od direktorke škole koja, kako kažu, nije ništa učinila da zaštiti dječaka od daljeg maltretiranja i zlostavljanja. Oni smatraju da je trebalo da reaguje nakon što se nemili incident prvi put dogodio, da bi spriječila da do toga opet dođe, kao što se i desilo dvije godine kasnije.

O slučaju se oglasio i premijer Rumunije, Marsel Čolaku, koji je izjavio da će dalja istraga otkriti da li je direktorka znala za prvi slučaj silovanja i o tome ćutala. Ukoliko je tako, biće pokrenut krivični postupak protiv nje.

Poslije drugog silovanja, majka je uspjela dječaka da prebaci u drugu školu.

Kovačević: Šmit će ostati najveća besmislica u istoriji BiH

Kovačević: Šmit će ostati najveća besmislica u istoriji BiH

"Ne smije više da ide u školu. Zato što je tamo silovan", rekao je otac zlostavljanog dječaka.

Ostali roditelji su, takođe, u velikom problemu jer je počinilac ovakvih nedela na slobodi i plaše se za svoju decu, da će nešto slično da im uradi.

"Želim da znam, da je moje dijete bezbjedno i da se neće ponoviti", rekla je majka jednog učenika.

Nađeno više od 800 mrtvih ptica, sumnja se da je ovo uzrok!

Nađeno više od 800 mrtvih ptica, sumnja se da je ovo uzrok!

"Svakog dana ostavljam dete ovde u rukama učitelja i verujem da će biti dobro, ali sada počinjem da sumnjam u to", dodala je.

Školski inspektorat je odmah pokrenuo istragu nakon što je saznao za slučaj.

Roditelji ostali u šoku zbog reakcije školskog psihologa

"Poslije časa sporta, kao dete sa posebnim problemima, zbog problema sa bubrezima, pio je vodu i otišao u toalet. Odmah za njim ušao je i dečak sa kapuljačom, kako mi je objasnio i rekao mi šta mu je uradio", rekla je prije dvije godine majka nakon što se dogodilo zlostavljanje.

Vještačenjem ljekara je potvrđena činjenica da je dječak bio žrtva seksualnog napada, a roditelji su se vratili u školu radi objašnjenja.

Spriječeno krijumčarenje 11 migranata

Spriječeno krijumčarenje 11 migranata

"Psiholog je izašao i pitao me da li možda znam da ga otac nije zlostavljao kod kuće?", ostala sam šokirana.

Najviše ju je iznenadio komentar "Kako mu se to baš njemu desilo od toliko djece?".

Otvorene dvije istrage, jedna odmah zatvorena

Prvobitno su bile otvorene dvije krivične istrage. Jedna je odbačena jer je agresor bio premlad za krivičnu prijavu, a drugi slučaj je još pod istragom policije. U slučaju drugog silovanja, ljekari u bolnici Grigore Aleksandresku konstatovali su seksualnu agresiju, a istražitelji čekaju potvrdu sudskih ljekara.

Vozači stavljaju spužve na automobile, evo šta to znači

Vozači stavljaju spužve na automobile, evo šta to znači

U međuvremenu, policija je pokupila snimke koje su snimile nadzorne kamere i obavila nekoliko intervjua.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.